HTML

Buenos Aires-i, Argentínai Kalandok, Élmények

Megütköztette a rendszerint a borítók belső oldalán található domborzati térképek hiánya? Erre az egzotikus távoli tájra szédítő, csilivili, profi útleírást keres? Ne is vesztegesse tovább az idejét! Nem a korrekt művet kapta le a polcról. Ebben a könyvben nem fog találni kimerítő földtani értekezést, se kórboncnok hozzáértésével taglalt helyleírásokat vagy nyelvleckét. Sőt, még az előszóból sem kívánok rétestésztát formálni, a végén még lehet, hogy én sem olvasnám vissza. Egyrészt lekéstem róla, megírták már mások és kifejezetten jól. Másrészt a választott második hazámban izmos munkával elsajátított “legkisebb erőfeszítés törvényére” hagyatkozom melyet majd valamelyik fejezetben részletesen is ki fogok fejteni. Abban az esetben, ha Ön az előbbiek ellenére rendelkezne kamikaze-hajlamokkal: első kézből tisztázom, hogy tizenöt év elteltével is ragaszkodom, majdhogynem betegesen kötődöm Argentínához. Otthonommá vált attól a perctől kezdve, hogy földet értem, imádom számunkra kicsit hibbant lakosait. Még ha ez időnként nem is lenne teljesen egyértelmű írásaimból. Meséim a színtiszta vagy helyenként mocskos, napi argentin valóság tükre. Belekezdek azzal az optimista gondolattal, hogy csak az fog megsértődni rajta aki valamilyen okból nem szeret tükörbe nézni. Argentína Buenos Aires Utazás Turizmus Utazásszervezés Magyar Idegenvezetés Idegenvezető Letelepedés Üzlet Cégalapítás Tolmács Guía Turístico Húngaro Argentina Argentína Utazás Magyarul - Argentína Turizmus Magyarul http://www.argentina.buenosaires.hu/

Hideg, hideg, meleg, meleg…

2010.05.12. 05:17 Argentina

 

A lenyűgöző tájak, és természeti kincsek lebecsmérlése nélkül bátran állíthatom, hogy ami legjobb Latin-Amerikában azok az emberek. Nem kell azonnal bedőlni kedvességüknek, mert mindenkivel azok. Sajnálom, ha valakit ezzel kiábrándítanék, de nem a személyed iránti kitüntetett tiszteletről van szó. Érdeklődésük őszinte, csakúgy mint jókedvű (néha túlzásba is vitt) bizalmaskodásuk amihez mi „hideg” európaiak nem vagyunk hozzászokva. Valahányszor csak alkalmam volt rá, vitába szálltam a védelmünkre. Nem, mi nem vagyunk hidegek! Kétségtelen, hogy ez a fajta közelség a mi kultúránktól idegen, de könnyelműen alkot véleményt valaki, aki egy olyan országban él, ahol csaknem ismeretlen a sötétség.
 
Bizonyított tény, hogy a napfény befolyásolja az emberek lelki állapotát. Ezért ne beszéljen nekem rosszkedvű európaiakról az, aki még nem lapátolt havat két hónapon keresztül a háza előtt, hogy egyáltalán kimehessen az utcára. Aki nem ismeri a télikabátot, és a csizmát csak vagányságból hordja, aki a boldogságtól az utcán ugrándozik, mert 93 év után pár óráig hó esett és nem jut el az agyáig hogy a globális felmelegedést ünnepli.
 
Azt se kezdjük el feszegetni amit én genetikai memóriának nevezek, a történelmeink közötti párhuzam vonását, mert még a felét sem szenvedték el, és szenvedik annak amit mi. Ennek az a bizonyítéka hogy szívesen vájkálnak múltbéli sérelmeikben, melyeken képtelenek túllépni, a mazochizmusig fajulva. Viszont hiányzik belőlük a határtalan paranoia ami minket jellemez, nem bizalmatlanok alapállásból. Ha tisztességesek igyekeznének lenni, és ismernék történelmünket, harcainkat, akkor elismernék hogy legfeljebb ötszáz év múlva lennének legközelebb abban a helyzetben hogy kritizálhassanak (és azt is csak akkor ha a hidegház-hatás alaposan átalakítja közben a planéta arculatát).
 
Visszatérek a latinokra, sem a véleményemért sem a kitérőért elnézést nem kérve. Mivel nincsenek akkora nyomásnak kitéve mint mi, a társadalmi kötöttségek ezerszer lazábbak. Stressz-szintjük összehasonlíthatatlan a miénkkel, majdhogynem semmiből sem csinálnak problémát. Ennek köszönhetően várható élettartalmuk is minimum tíz évvel magasabb a miénknél, pont azért mert nem szándékoznak belehalni az igyekezetbe. Belegondolva, ebben a tekintetben szívesen tanulok tőlük.
 

 Healer

http://www.buenosaires.hu

info@buenosaires.hu

 
Argentína Utazás Magyarul - Argentína Turizmus Magyarul
http://www.argentina.buenosaires.hu/

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: utazás argentína idegenvezetés utibeszámoló buenos aires latinok

A bejegyzés trackback címe:

https://argentina.blog.hu/api/trackback/id/tr251903711

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hideg, hideg… Meleg, meleg… A Latin Mentalitás Titkai! 2018.08.05. 06:34:04

Hideg, hideg… Meleg, meleg… A Latin Mentalitás Titkai! A lenyűgöző tájak, és természeti kincsek lebecsmérlése nélkül bátran állíthatom, hogy ami legjobb Latin-Amerikában azok az emberek! A Latinok! Azonban nem feltétlenül kell bedőlni kedvességük…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása