HTML

Buenos Aires-i, Argentínai Kalandok, Élmények

Megütköztette a rendszerint a borítók belső oldalán található domborzati térképek hiánya? Erre az egzotikus távoli tájra szédítő, csilivili, profi útleírást keres? Ne is vesztegesse tovább az idejét! Nem a korrekt művet kapta le a polcról. Ebben a könyvben nem fog találni kimerítő földtani értekezést, se kórboncnok hozzáértésével taglalt helyleírásokat vagy nyelvleckét. Sőt, még az előszóból sem kívánok rétestésztát formálni, a végén még lehet, hogy én sem olvasnám vissza. Egyrészt lekéstem róla, megírták már mások és kifejezetten jól. Másrészt a választott második hazámban izmos munkával elsajátított “legkisebb erőfeszítés törvényére” hagyatkozom melyet majd valamelyik fejezetben részletesen is ki fogok fejteni. Abban az esetben, ha Ön az előbbiek ellenére rendelkezne kamikaze-hajlamokkal: első kézből tisztázom, hogy tizenöt év elteltével is ragaszkodom, majdhogynem betegesen kötődöm Argentínához. Otthonommá vált attól a perctől kezdve, hogy földet értem, imádom számunkra kicsit hibbant lakosait. Még ha ez időnként nem is lenne teljesen egyértelmű írásaimból. Meséim a színtiszta vagy helyenként mocskos, napi argentin valóság tükre. Belekezdek azzal az optimista gondolattal, hogy csak az fog megsértődni rajta aki valamilyen okból nem szeret tükörbe nézni. Argentína Buenos Aires Utazás Turizmus Utazásszervezés Magyar Idegenvezetés Idegenvezető Letelepedés Üzlet Cégalapítás Tolmács Guía Turístico Húngaro Argentina Argentína Utazás Magyarul - Argentína Turizmus Magyarul http://www.argentina.buenosaires.hu/

Fekete, negro, negrito…

2010.05.09. 05:01 Argentina

 

Minden agyalágyúlt tudja, hogy a negro feketét, sötétet jelent amit Argentínában előszeretettel alkalmaznak az alsóbb osztályok képviselőinek megjelölésére. Sok mindent takarhat: piszkosat, műveletlent, nyomornegyedben élő munkakerülőt, bunkót de nem szükségszerűen mindet egyszerre. Volt szerencsétlenségem néhányukkal találkozni és innen jelzem hogy elég dermesztő élmény, de olyan is van akit csupán a bőrszíne ítél erre a megnevezésre.
 
Ellenben nem győztem hüledezni hogy a “negritot” nem csak az első kategória kis gyerekeire használják, hanem kedveskedésből is szólítják néha így egymást, és nem sértődnek halálra rajta! Sőt, többekről tudok akiknek ez a “hivatalos” beceneve. A csúcs az volt amikor velem kapcsolatban is elejtették. Napra allergiás, szőke vagyok, elröhögtem magam. Tehát a fekete mégsem egy szín. Lehet egy állapot??!!
 
Argentína Utazás Magyarul - Argentína Turizmus Magyarul
http://www.argentina.buenosaires.hu/

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: utazás argentína idegenvezetés utibeszámoló buenos aires metropolis

A bejegyzés trackback címe:

https://argentina.blog.hu/api/trackback/id/tr571903679

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fekete, Negro, Negrito… Mit Jelent Argentínában? 2018.08.05. 06:16:15

Fekete, Negro, Negrito… Mit Jelent Argentínában? Ettél már Negró cukorkát? Ha máshonnan nem is, de ebből minden agyalágyúlt tudja, hogy a negro feketét, sötétet jelent amit Argentínában előszeretettel alkalmaznak az alsóbb osztályok képviselőinek megje…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.