HTML

Buenos Aires-i, Argentínai Kalandok, Élmények

Megütköztette a rendszerint a borítók belső oldalán található domborzati térképek hiánya? Erre az egzotikus távoli tájra szédítő, csilivili, profi útleírást keres? Ne is vesztegesse tovább az idejét! Nem a korrekt művet kapta le a polcról. Ebben a könyvben nem fog találni kimerítő földtani értekezést, se kórboncnok hozzáértésével taglalt helyleírásokat vagy nyelvleckét. Sőt, még az előszóból sem kívánok rétestésztát formálni, a végén még lehet, hogy én sem olvasnám vissza. Egyrészt lekéstem róla, megírták már mások és kifejezetten jól. Másrészt a választott második hazámban izmos munkával elsajátított “legkisebb erőfeszítés törvényére” hagyatkozom melyet majd valamelyik fejezetben részletesen is ki fogok fejteni. Abban az esetben, ha Ön az előbbiek ellenére rendelkezne kamikaze-hajlamokkal: első kézből tisztázom, hogy tizenöt év elteltével is ragaszkodom, majdhogynem betegesen kötődöm Argentínához. Otthonommá vált attól a perctől kezdve, hogy földet értem, imádom számunkra kicsit hibbant lakosait. Még ha ez időnként nem is lenne teljesen egyértelmű írásaimból. Meséim a színtiszta vagy helyenként mocskos, napi argentin valóság tükre. Belekezdek azzal az optimista gondolattal, hogy csak az fog megsértődni rajta aki valamilyen okból nem szeret tükörbe nézni. Argentína Buenos Aires Utazás Turizmus Utazásszervezés Magyar Idegenvezetés Idegenvezető Letelepedés Üzlet Cégalapítás Tolmács Guía Turístico Húngaro Argentina Argentína Utazás Magyarul - Argentína Turizmus Magyarul http://www.argentina.buenosaires.hu/

Milyen nap van ma?

2010.05.05. 07:06 Argentina

 

 
Nem talált! Nem a jet-lagről akarok beszélni (bár az is alaposan kiütött...) hanem a latinok egyik legelemibb belső késztetéséről, az ünnepekről, melyen keresztül számos kellemetlenséget képesek elkerülni.
 
A dolog úgy kezdődött, hogy egy nyolc hónappal későbbi dátumra voltam kíváncsi hogy milyen napra esik. Kölcsönkaptam egy fali naptárat hogy abban kutakodjam. Miközben a hónapokat azonosítottam be, akaratlanul is felfigyeltem a piros színnel megjelölt számok mennyiségére. Kérdésemre, hogy ez mit akar jelenteni, határozottan, pislogás nélkül vágták rá, hogy ezek munkaszüneti napok. Visszalapoztam. Na várjunk csak, itt azért valami hiba lehet, gondoltam. Kételyemet megosztottam a háziakkal, akik figyelmesen áttanulmányozták, és mosolyogva közölték velem hogy nem, semmi hiba nincsen, sőt, egy napot még ki is felejtettek. (hogy mit arra már nem emlékszem)
 
Türelmet kértem és a szobámba vonultam. Pocsék matematikai készségemnek köszönhetően pálcákat kezdtem el húzogatni, hogy a pirossal feltüntetett számokat csokorba szedjem, űzött a kíváncsiság. Többször kontrolláltam utána mert az eredmény elképesztett. Kiderült, hogy az általunk is elismert munkaszüneteken felül átlag minden 4.5-5 napban ünnepelnek valamit. Létezik a Titkárnők napja, a Diákok napja, a Barátok napja, a Tanárok napja, a Szent Szűz napja, a Nemzetiségek napja, Apák napja, a Tavasz napja, a Bevándorlók napja, stb. (Anyátok napja...!)
 
Szóval bármi, csak dolgozni ne kelljen. Azon jár az agyam, hogy nemzeti hőssé szentelnének-e ha elárulnám nekik, hogy névnapot is lehetne ünnepelni, ami itt nem szokás. Gyorsan észhez térek. Még a végén kijelölnének egy dátumot a tiszteletemre is. Viszont a barátaimnak soha többet nem lenne ideje rám.
 
 
Argentína Utazás Magyarul - Argentína Turizmus Magyarul
http://www.argentina.buenosaires.hu/

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: ünnepek utazás argentína idegenvezetés utibeszámoló buenos aires ünnepnapok

A bejegyzés trackback címe:

https://argentina.blog.hu/api/trackback/id/tr841903361

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Milyen nap van ma? Mi Dolgoznánk… 2018.08.05. 05:10:05

Milyen nap van ma? Mi Dolgoznánk… Nem talált! Nem a jet-lagről akarok beszélni (bár az is alaposan kiütött…) hanem a latinok egyik legelemibb belső késztetéséről, az ünnepekről, melyen keresztül számos kellemetlenséget képesek elkerülni. AR…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.