HTML

Buenos Aires-i, Argentínai Kalandok, Élmények

Megütköztette a rendszerint a borítók belső oldalán található domborzati térképek hiánya? Erre az egzotikus távoli tájra szédítő, csilivili, profi útleírást keres? Ne is vesztegesse tovább az idejét! Nem a korrekt művet kapta le a polcról. Ebben a könyvben nem fog találni kimerítő földtani értekezést, se kórboncnok hozzáértésével taglalt helyleírásokat vagy nyelvleckét. Sőt, még az előszóból sem kívánok rétestésztát formálni, a végén még lehet, hogy én sem olvasnám vissza. Egyrészt lekéstem róla, megírták már mások és kifejezetten jól. Másrészt a választott második hazámban izmos munkával elsajátított “legkisebb erőfeszítés törvényére” hagyatkozom melyet majd valamelyik fejezetben részletesen is ki fogok fejteni. Abban az esetben, ha Ön az előbbiek ellenére rendelkezne kamikaze-hajlamokkal: első kézből tisztázom, hogy tizenöt év elteltével is ragaszkodom, majdhogynem betegesen kötődöm Argentínához. Otthonommá vált attól a perctől kezdve, hogy földet értem, imádom számunkra kicsit hibbant lakosait. Még ha ez időnként nem is lenne teljesen egyértelmű írásaimból. Meséim a színtiszta vagy helyenként mocskos, napi argentin valóság tükre. Belekezdek azzal az optimista gondolattal, hogy csak az fog megsértődni rajta aki valamilyen okból nem szeret tükörbe nézni. Argentína Buenos Aires Utazás Turizmus Utazásszervezés Magyar Idegenvezetés Idegenvezető Letelepedés Üzlet Cégalapítás Tolmács Guía Turístico Húngaro Argentina Argentína Utazás Magyarul - Argentína Turizmus Magyarul http://www.argentina.buenosaires.hu/

Őrült argentin vakáció három felvonásban - Vég(re)kifejlett (3/3)

2010.04.15. 10:03 Argentina

 

 A társaság egyik nötagja aki a parrilla mellett lábatlankodik felsikolt. Nagy darab, jól megtermett délszaki csótány néz vele farkasszemet vigyorogva a kőfal pereméről. Megnyugtatom, hogy ne ijedjen meg, ez csak Amálka. Velünk van, háziállat. A csajnak egyébként érdekes a elképzelése van a táborozásról. Fülig kisminkelve, dögös utcai ruhában, vadi új műkörmökkel érkezett. Délután pedig hajvasalóval a kezében tűnt el a budiban.
 
Tudtommal nem szándékozunk sehova sem elmenni innen ma este. Azért rákérdezek. Visszakérdeznek, hogy szerintem ki fog vezetni. Már a második üveg bort bontják és a kaja még csak fél óra múlva lesz kész. A kőpad másik felén terítés közben Izékét szidják kórusban aki a reggeli kapkodásban elfelejtette a salátához szükséges cuccokat. Az Ő feladata lett volna megvenni. Tanakodnak hogy mi a fenét csináljunk, már minden zárva lehet de meg kéne próbálni. Hogy Izéke ebben az állapotban kocsiba szálljon arról szó sem lehet, már két órája lopja a jeget a flancoló kemping-dilettáns új srác elektromos hűtőládájából.
 
Általános, diadalmas megelégedettség. A vízből visszatérő egyik nőnek (aki már ismeri a csíziót) van néhány paradicsomja. Most azon folyik a vita, hogy megpirítsák-e a kenyeret. Valamelyik hülye délben nyitva hagyta a zacskót, kicsit megszáradt a napon. Mégsem ehetünk sztéket keksszel!
 
Több se kell az egyik krónikus bohóckodónak. Valahányszor magas benne az oktánszám mindig ugyanazokat az anekdotákat adja elő az újonnan érkezetteknek. Fuldokolva meséli azt az esetet, amikor csigát ettek egyszer a haverokkal, és nem volt hozzá kenyér, ezért a citromos piskótatortának estek neki. Néhányan öklendezni kezdenek a gondolattól pedig már ezerszer hallották a történetet.
 
Az egyik pasi azon zsémbel hogy a hölgyek egyikének szokása mindig magánál felejteni az evőeszközöket valahányszor kirándulunk. Közderültségre megmutatja hogy egy dróttal beleégette a saját késeibe és a villáiba a neve kezdőbetűjét. A nő védekezik hogy nem kleptomániás, tojik ezekre az olcsó vackokra, csak szórakozott. Kész a sok finom húsi, lehet asztalhoz araszolni. Ki látta a gyerekeimet? Most kezdjük el megtanulni melyik kié. Különben is, ki a fészkes fenét érdekel vannak vagy tizenöten. Jobb ha nem tanulják meg a nevedet mert akkor folyton nyaggatni fognak. Kártyázhatsz velük fél napot. Egyenek, oszt menjenek Isten hírével, úgyis képtelenség őket hajnali három előtt sátorba terelni. Az egyik ott jön a kezében tollseprűt lógatva amit a szomszédtól emelt el, a másik egy horgászhálót vonszol maga után amit ki tudja honnan lízingelt. Ebből balhé lesz.
 
Szemközt ül egy rokonszenves mozgássérült asszony. Rápirít a poénkodó úrára, hogy hagyja már abba az idétlenkedést. Az beígéri neki hogy kenőolajat tesz a mankója gumi talpára. Beleharapok az ajkamba, ez már nem vicces, de mégis. Minap váltottak újra gyűrűt 20 év házasság után, könnyek között csókolózva. Magam is jót pityeregtem rajta. A férfiak röhögnek, a nők sápítoznak hogy lehet ennyire érzéketlen vadbarom. Az asztalon sorakoznak az üres üvegek, a hangulat tetőfokára hág. Bekövetkezik ami várható volt, mindenki egyszerre beszél, vihorászik, tréfálkozik.
 
Utálom ezt a pillanatot, ettől kezdve lehetetlenség értelmes szót váltani. Eleinte még megpróbálkozok vele hogy a padszomszédommal csevegjek egy kicsit de még azt is eldumálják előlem. A vitákba régen nem szállok be, nem szeretek senkit túlkiabálni másképp pedig biza itt nem megy. Meg se hallgatnának, nem is fárasztom magamat ezzel. Ilyenkor szoktam a saját fejembe és az italomba zárkózni, amivel kivívtam magamnak a hírnevet hogy én vagyok az aki mindig kussban van a rendezvényeken. Semmi amin elegendő piával ne lehetne segíteni….
 
Csendes szemlélődésre szorítkozom amiből csak én vagyok csendes, de általában így is remekül szórakozom. Egészen addig amíg el nem jön a visszautazás napja amire rendszerint fáradtabb vagyok mint mikor elindultunk.
 
Isten hozott a mindennapos argentin valóságban. Semmi amin bárhogy is segíthetni lehetne….
 
 
Argentína Utazás Magyarul - Argentína Turizmus Magyarul
http://www.argentina.buenosaires.hu/

Szólj hozzá! · 3 trackback

Címkék: blog utazás argentína idegenvezetés vakáció steak utibeszámoló buenos aires bife asado

A bejegyzés trackback címe:

https://argentina.blog.hu/api/trackback/id/tr631900997

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Őrült Argentin Vakáció Latin Norma Szerint – Vég(re)Kifejlett 2018.08.05. 09:56:06

Őrült Argentin Vakáció Latin Norma Szerint – Vég(re)Kifejlett Három IdegÖsszeroppanás Lépései 3/3 A társaság egyik nőtagja aki a Parrilla (grillezőhely) mellett lábatlankodik felsikolt. Nagy darab, jól megtermett délszaki csótány néz vele farkass…

Trackback: Őrült Argentin Vakáció Latin Norma Szerint – Az Ukrán meg a Szúnyogok 2018.08.05. 09:42:31

Őrült Argentin Vakáció Latin Norma Szerint – Az Ukrán meg a Szúnyogok Három IdegÖsszeroppanás Lépései 2/3 Eltekintek az út leírásától, a tájak némileg kárpótolnak az autóban bömbölő zenéért, valamint a megállás nélkül hangosan kotyogó és röhigcsé…

Trackback: Őrült Argentin Vakáció Latin Norma Szerint – Elindulás 2018.08.05. 09:24:10

Őrült Argentin Vakáció Latin Norma Szerint – Elindulás Három IdegÖsszeroppanás Lépései 1/3 Két dolgot nem sikerült csak sohasem megemésztenem: az úgynevezett “latin tökölést” és azt hogy mindenki egyszerre beszél. Mindent iszonyatosan bonyolítana…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása